Arrels de l'Escola

 

L’Escola Duran i Bas es troba al districte de Les Corts on antigament hi havia la masia de Can Gasparó que abraçava també part del Parc de les Infantes. La masia era una torre que va ser donada per a l’atenció a la infantesa. L’actual edifici és obra de Bonaventura Bassegoda Nonell.

 

La família Cuyàs, va jugar un important paper de mecenes i motor de les activitats que es desenvolupaven en el poble de Les Corts, i va contribuir a la creació del nou municipi segregat del de Sarrià. La seva casa estava formada per tres plantes, a més de pavellons per al garatge, cotxera i quadres. L’edifici original, de forma rectangular, tenia adossada a l’est la petita capella on es podia llegir la inscripció de la data de la seva construcció: “Any 1775″. A la banda contraria es va edificar una torre quadrada amb coberta piramidal de teula i coronada per un alt panell. La façana s’ordenava amb balcons, finestres i galeria de finestres a les golfes, tot en un marcat estil neogòtic.

 

Bona part dels jardins i horts de Can Gasparó es van transformar en jardins públics. L’edifici gràcies a la Campanya Pro-Escoles (1934) en la que van participar totes les forces polítiques de Les Corts, va ser condicionat com a escola Pública Duran i Bas. Durant els anys setanta, les necessitats de noves places escolars van aconsellar l’enderroc i la construcció d’un nou bastí, l’actual Escola Duran i Bas.

 

La situació l’edifici al costat d’un parc i de la remodelada zona del Poliesportiu, fa que sigui privilegiat pel seu pati i per la proximitat d’una zona verda.

 

Dintre de l’espai escolar comptem amb l’Escola Bressol Bambi amb els quals duem a terme coordinacions pedagògiques.

 

La Universitat Central de Barcelona situada a prop ens proporciona un ventall d’activitats i també ens demana col·laboració per a estudiants en Pràctiques. A aquesta iniciativa s’afegeixen: Universitat Internacional, Blanquerna i d’altres.

1/25
Educar un nen no és fer-li aprendre alguna cosa que no sabia,
sinó fer d'ell algú que no existia.
                                                                             John Ruskin

Fem Escola !!