Servei d'aprenentatge amb l'Escola Massana

En col·laboració amb l'IMEB i Consorci Educatiu vam iniciar un projecte de plàstica i arts aplicades amb l'Escola Massana. L'alumnat de 6è va gaudir d'una nova experiència: com treballar amb futurs professionals del mon de les arts, els alumnes de l'Escola Massana en l'especialitat de decoració de murs.

La primera aproximació, a l'inici de 2016, es va produir amb el professor encarregat i la Cap d'estudis de l'Escola Massana que van visitar l'Escola acompanyats de representants de l'IMEB per escollir el mur on es podria desenvolupar la nostra creació que seria un esgrafiat, tècnica de gran arrel en la nostra cultura des del segle XVI amb la qual estan decorades moltes cases i monuments de Catalunya.

Una vegada delimitat l'espai es va comunicar a l'alumnat de les escoles Duran i Bas i Massana, que es van reunir sota l'alè i la sàvia direcció d'Alejandro Martin, especialista en pintura ornamental aplicada al mur.

La primera sessió de treball va ser conjunta entre alumnes de la Massana i Duran i Bas i els professors implicats. La tècnica de l'esgrafiat i els models arreu del nostre país havien estat treballats en l'aula de plàstica, però en aquesta sessió es van contemplar les múltiples i diverses aplicacions i models realitzats com a base del disseny que voldríem arribar a fer. 

Desprès de varies propostes, el professor Alejandro Martín i els seus alumnes de l'últim curs van valorar definitivament el model d'esgrafiat que es faria.

Entre els molts projectes presentats, els nostres alumnes van escollir els dos projectes finalistes, els quals presentem a continuació mitjançant una simulació virtual feta a ordinador.

 

Mentre es fixava la data d'execució, els alumnes de l'Escola Duran i Bas estudiaven la tècnica i buscaven de visitar diferents edificis decorats amb aquesta modalitat específica. Així van conèixer la Casa del Velers, diversos edificis de la Barcelona Modernista i alguns específicament gaudinians.

Al mes de juny es va preparar l'equip necessari: les bastides, els cascs, pits protectors i els materials de les diverses capes que es superposen abans d'efectuar el rebaix amb els estris adequats.

I...  si voleu acompanyar-nos us dediquem aquestes imatges !

1/1
1/25
Educar un nen no és fer-li aprendre alguna cosa que no sabia,
sinó fer d'ell algú que no existia.
                                                                             John Ruskin

Fem Escola !!